divendres, 3 d’octubre de 2014

Unes joies de la meva àvia!

Jo soleta m'he proposat un repte. La meva mare tenia per casa, a la cuina concretament, tres joies de la meva àvia. Una és més aviat un posagots amb una flors i els altres dos són uns agafadors per les olles. Són molt senzills però em semblen molts bonics i pràctics.
He començat pels agafadors, però no són iguals, no només per mida i colors sinó també per patró. Tots dos són dobles i estan tancats amb un fil d'un altre color.

El primer que he fet és el blanc. Vaig començar amb perlé però quedava molt rígid i no m'agradava, així que vaig agafar Natura DMC però el vaig treballar amb un ganxet més petit (del número 2). Tot i així m'ha quedat una mica més gran.

El patró és molt senzill:

Primer tantes cadenetes com vulguis la mida d'ample. En el meu cas vaig fer 25 cadenetes. La 1a i la 2a passada comencem amb 3 cadenetes i després un punt alt a cada punt.

La 3a passada 3 cadenetes, 2 punts alts i fem cadeneta i punt alt fins que ens quedin 3 punts alts per fer.

De la 4a passada fins la passada 16 fem 3 cadenetes, 2 punts alts, 1 cadeneta, 19 punts alts, cadeneta i 3 punts alts.

Ara repetim la passada 3, és a dir, 3 cadenetes, 2 punts alts i fem cadeneta i punt alt fins que ens quedin 3 punts alts per fer.

Fem les dues últimes passades en punt alt a cada punt i tanquem.

Per què quedi més gruixut i no ens cremem quan agafem la paella o la olla farem dos peces iguals que ajuntarem amb un fil d'un altre color fent uns pètals. En aquest cas, de manera una mica intuïtiva i mirant que quedin be junts les dues peces blanques, vaig fer 5 punts alts en un mateix punt i un punt baix per tancar el pètal fins a donar la volta a tot l'agafador.

La meva àvia va fer una cadeneta a la part central superior per poder penjar els agafadors a la cuina, és pràctic i fàcil de fer. Només cal fer tantes cadenetes com vulguis que sigui de llarg i donar la volta fent punt baix o punt ras segons si vols que quedi més o menys gruixut.

La resta estan en procés, a veure si els acabo i puc fer els patrons!!!!!

*               *               *


El patrón es muy sencillo:

Primero hacemos tantas cadenetas como queramos de ancho. En mi caso hice 25 cadenetas. La 1ª y la 2ª vuelta empezamos con 3 cadenetas y luego un punto alto en cada punto.

La 3ª vuelta 3 cadenetas, 2 puntos altos y hacemos cadeneta y punto alto hasta que nos queden 3 puntos altos para hacer.

De la 4ª vuelta hasta la vuelta 16 hacemos 3 cadenetas, 2 puntos altos, 1 cadeneta, 19 puntos altos, cadeneta y 3 puntos altos.

Ahora repetimos la vuelta 3, es decir, 3 cadenetas, 2 puntos altos y hacemos cadeneta y punto alto hasta que nos queden 3 puntos altos para hacer.

Hacemos las dos últimas vueltas en punto alto en cada punto y cerramos.

Para que quede más grueso y no nos quememos cuando cogemos la sartén o la olla haremos dos piezas iguales que juntaremos con un hilo de otro color formando unos pétalos. En este caso, de manera un poco intuitiva y procurando que queden bien juntas las dos piezas blancas, hice 5 puntos altos en un mismo punto y un punto bajo para cerrar el pétalo hasta dar la vuelta a todo el alrededor.

Mi abuela hizo una cadeneta en la parte central superior para poder colgarlos en la cocina, es práctico y fácil de hacer. Sólo hay que hacer tantas cadenas como quieras que sea de largo y dar la vuelta haciendo punto bajo o punto raso según si quieres que quede más o menos grueso.

¡¡¡¡¡El resto están en proceso, a ver si los termino y puedo hacer los patrones!!!!!
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada